+381 64 145 11 18, office@msfinance.rs

PROGRAM „MOJA PRVA PLATA”


PROGRAM „MOJA PRVA PLATA”

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 13. avgusta 2020. godine, donela je Uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih – „Moja prva plataˮ, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U vreme kada je teško naći posao, naročito mladima bez radnog iskustva, znanja, veština i kompetencija za rad, programom „Moja prva plataˮ pruža se mogućnost mladim ljudima bez radnog iskustva da obave praksu i time povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje. Prihvatanjem ovog programa, i poslodavci dobijaju šansu da zaposle kvalitetne mlade kadrove.

KOJE USLOVE JE POTREBNO DA KANDIDATI ISPUNE ZA PROGRAM „MOJA PRVA PLATAˮ?

Uslove koje kandidati treba da ispune jeste da su završili srednju školu ili fakultet i da imaju do 30 godina.

KOLIKO IZNOSI NOVČANA NAKNADA ZA PROGRAM „MOJA PRVA PLATAˮ?

Za sve one koji su završili srednju školu, novčana naknada koju će isplaćivati Nacionalna služba za zapošljavanje iznosi 20.000 dinara, dok će ostatak zarade isplaćivati poslodavac. Za one koji su završili fakultet naknada na teret Nacionalne službe za zapošljavanje iznosi 24.000 dinara . Ostatak zarade,  I u ovom slučaju, isplaćivaće poslodavac. Nacionalna služba za zapošljavanje uplaćivaće doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

KOLIKO TRAJE PROGRAM “MOJA PRVA PLATA”?

Program  ‚‚Moja prva plata” traje u periodu od devet meseci i realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

GDE ĆE PITI OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA  PROGRAM “MOJA PRVA PLATA”?

Dana 17. avgusta 2020. godine na sajtu Nacionalne služba za zapošljavanje biće objavljen javni poziv kojim će se bliže definisati uslovi učešća i način prijavljivanja.

JAVNI POZIV ZA REALIZACIJU PROGRAMA MOJA PRVA PLATA

KAKO POSLODAVCI MOGU DA SE  PRIJAVA ZA  PROGRAM “MOJA PRVA PLATA”?

Svi poslodavci koji žele da se prijave to će moći preko sajta „Moja prva plata“ a prijavljivanje će se vršiti do 25. septembra. Poslodavci treba da unesu: opis radnih pozicija, poslova, radnih zadataka i ostale uslove koje očekuju da kandidat ispuni.

KAKO SE MLADI MOGU PRIJAVITI ZA  PROGRAM “MOJA PRVA PLATA”?

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave preko aplikacije koju kreira Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa PKS, Nacionalnom službom za zapošljavanje, uz podršku Ministarstva finansija i Vlade. Mladi će  moći da se prijave u periodu od 01. do 15. oktobra 2020. godine.

01. novembra 2020. godine obaviće se  povezivanje kandidata i poslodavaca koji su oglasili radne pozicije.

GDE SE SPROVODI PROGRAM

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora,  naročito poslodavci iz devastiranih opština.

MS Finance 2022.
Call Now Button